X
تبلیغات
رایتل

گروه آموزشی مدیریت خانواده استان البرز
گروه آموزشی مدیریت خانواده استان البرز 

سویا دارای پروتئین زیاد، اسیدهای آمینه ضروری برای بدن، کلسیم، آهن،  فسفر، منیزیم، روی، ویتامین های گروه B و فیبر می باشد . 

فواید سویا                   

§         در سال های اخیر، تعداد مصرف کنندگان سویا افزایش چشمگیری داشته است. زیرا سویا:

§         موجب پایین آوردن کلسترول بد یا LDL و کاهش تری گلیسیرید خون

§         جلوگیری از بیماری های قلبی می کند.

§         جلوگیری از سرطان ها از جمله پروستات و سرطان روده بزرگ می کند .

§         موجب کاهش عوارض یائسگی می گردد.

§         از بیماری پوکی استخوان و از دست دادن کلسیم استخوان ها جلوگیری می کند.

§         هورمون استروژن در بدن باعث تاخیر در مراحل پیر شدن می شودد.

§         استروژن گیاهی موجود در سویا می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان، از تخریب مغز جلوگیری کند.

§         منیزیوم موجود در سویا   از لخته شدن خون و انسداد رگ های خونی جلوگیری می کند.

§         دانه سویا محتوی  ویتامین E است که روی سلامت پوست و مو اثر دارد و از کم خونی جلوگیری می کند.

مضرات سویا

مصرف بیش از اندازه سویا می تواند موجب از دست دادن حافظه و آلزایمر گردد.

اخیرا گزارش شده است که سویا باعث تورم در غده تیروئید می شود. در نوزادانی که فقط با شیر سویا تغذیه می شدند، کم کاری غده تیروئید مشهود است.

بیمارانی که باید  کمتر سویا مصرف کنند:

مشکلات تیروئید یا گواتر. سویا باعث بزرگ شدن تیروئید می گردد .           .

·                     فراموشی

·                     سرطان سینه

·                     سنگ کلیه

برای خوشمزه کردن سویا به نکته هاى زیر دقت کنید :

 
ابتدا سویا را در مفدار لازم آب گرم خیس کنید و یکی دو بار آب آن را عوض کنید . وقتی سویا نرم شد ، آن را در صافى بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود سپس در ظرفى پیاز رنده شده را سرخ کنید و به آن ادویه  و نمک و رب گو جه فرنگى را اضافه کنید ، حالا سویا را داخل آن بریزید و تفت دهید .

 

در این مرحله 2 قاشق غذا خورى آبغوره را نیز به مواد اضافه کنید اندکى صبر کرده و یک استکان آب به این مخلوط اضافه کنید حالا در ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت 5 دقیقه بپزد . حالا سویاى شما مزه دار شده است . آین را به ماکارونى یا خوراک مى توانید اضافه کنید.

اگر سویا را به همراه گوشت مصرف کنید، مطمئن باشید که دچار کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن نخواهید شد، زیرا گوشت موجب جذب آهن می گردد.

 

[ سه‌شنبه 23 آبان‌ماه سال 1391 ] [ 10:51 ب.ظ ] [ هادیلو ] [ ]
.: Weblog Themes By themzha :.

آمار سایت
تعداد بازدید ها: 76231