اگر شما هم از کسانی هستید که از شنیدن اسم، دیدن و یا خوردن سیر بیزار هستید و آن را از سبد غذائی حذف کرده یا به ندرت استفاده میکنید ، مطمئنم بعد از خواندن مطالب زیر ، سیر خواهید خورد
سیر چیست؟
سیر یکی از سبزیجات است (Allium Sativum) که به جنس Allium تعلق دارد. گیاهان این جنس به شکل پیاز هستند، و پیاز و پیازچه (Chives) و تره فرنگی و نوعی موسیر (Scallions) هم در این جنس قرار دارند. از سیر برای طعم دادن به غذا در آشپزی استفاده میشود، و سیر از نظر بالا بودن مقدار گوگرد موجود در آن بینظیر است. سیر، علاوه بر گوگرد، حاوی آرژنین، الیگوساکاریدها، فلاونوییدها، و سلنیم میباشد، که امکان دارد تمام اینها برای (حفظ) سلامتی مفید باشند.
بو و طعم مخصوص سیر به دلیل حضور مواد گوگردی است که از آلیسین تشکیل میشوند، که آلیسین پیشساز اصلی مواد بیواکتیو (Bioactive) سیر است، که این مواد به هنگام ریز ریز کردن، له کردن یا زخمی شدن سیر تولید میشوند. مواد بیواکتیو را بهعنوان موادی تعریف میکنند که در مواد غذایی یا مکملهای غذایی وجود دارند، برای برآوردن نیازهای اصلی غذایی لازم نمیباشند، و باعث بروز تغییرات در وضعیت بهداشتی میشوند.
انواع فرآوردههای سیر کدامند؟
مکملهای سیر را میتوان در چهار گروه روغن ضروری سیر، روغن دارای سیر خرد شده، پودر سیر، و عصاره سیر طبقهبندی نمود.
خواص آنتی بیوتیکی:
مهمترین ترکیب سیر که خاصیت آنتی بیوتیکی دارد آلیسین است . آلیسین همان جزئی از سیر است که سبب تندی و طعم گزنده و خاصیت آنتی بیوتیکی سیر می شود . آلیسین یک ماده دارویی قدرتمند است که در برابر باکتریها ، ویروسها ، کپکها ، مخمرها و ارگانیسم های دیگر مقاومت می کند . وقتی سیر را خرد می کنیم آلیسین آن آزاد می شود . آلیسین ماده کم مقاومتی است و در درجه حرارت اتاق در مدت 24 ساعت ترکیبهای دیگری می سازد . در مدت یک یا دو روز همه آلیسین موجود در سیر به ترکیبهای دیگری تبدیل می شود . اینها خواص دارویی دارند ، اما خاصیت آنتی بیوتیکی ندارند . روغن سیر و فراورده های سیر کهنه ، فاقد آلیسین هستند .
آلیل موجود درسیر ، بدن را از بیماری حفظ کرده و شخص را تا سن پیری ، جوان نگه می دارد .
تمام انواع سیر ( سیر خام ، پخته ، روغن سیر و ... ) برای درمان بیماریها مفید است . بعضی از پژوهشگران معتقدند که پختن سیر خواص آن را افزایش می دهد و از حساسیت بدن نسبت به آن می کاهد . متعارف ترین روش پختن سیر، سرخ کردن آن در روغن می باشد .
دیموند دکستریت ، طبیب درمانگر فرانسوی ، سیر را یکی از هفت اعجاز طبیعت قلمداد می کرد .
خواص دارویی سیر:
v سیر فشار خون بالا را پایین آورده و فشار خون پایین را معتدل می کند .
v لثه ها را محکم می کند . جرم میناهای دندان را پاک می کند .
v بسیاری ازخالهای روی بدن رااگر سیر به آنها بمالند برطرف می گردند .
v گل مژه و جوش چشم با مالش یک حبه سیر به زودی خوب می شود .
v برای رفع میخچه و زگیل یک قطعه سیر پخته داغ را روی محل گذاشته چند مرتبه در یک روز آن را تکرار کنید .
v سیر جوشانده برای درمان برونشیت و آسم مفید است .
v ضد صرع است و از شدت تشنج و تکرار آن می کاهد .
v ضد اسپاسم است و گرفتگی های عضلانی را رفع می کند .
v سیر پخته برای تقویت جریان خون بسیار مفید است و باعث رقیق شدن خون می شود .
v میکروبها و ویروسها را به ویژه در ریه ها از بین می برد .
v از بدن در برابر بی تعادلی غدد محافظت می کند .
v سرخرگها را از رسوبها پاکسازی می کند .
v کرمهای معده را از بین می برد و از عفونت روده جلوگیری می کند .
v اگر سیر را با کافور روی مفاصل دردناک بمالند ، درد را تسکین می دهد .
v کبد را فعال می کند .
v برای درمان و پیشگیری یبوست و سرماخوردگی مفید است .
v سیر برای آنفلوانزا ، برونشیت ، اسهال خونی ، زخم معده و بیماریهای عفونی مفید است
v سیر برای جلوگیری از پیشرفت عفونت ناشی از بیماری ایدز نیز مفید است .
v از سیر برای درمان سرطان نیز استفاده می کنند و برای بیماریهای قلبی مفید است .
سیر و ایدز:
مصرف سیر مقاومت بیماران ایدزی را در برابر عفونتهای روده ای افزایش می دهد . بیماران ایدزی اغلب با عفونتهای انگلی روبه رو می شوند و این عفونتها به تحلیل و زوال سلامتی مبتلایان به ایدز کمک می کند .
سیر و قلب:
سیر مهم ترین گیاه دارویی است که برای درمان اختلالهای قلبی ـ عروقی مورد استفاده قرار می گرفت .
سیر گیاهی است که باعث کاهش کلسترول می شود ، اکسیده شدن کلسترول در مواد چربی داخل شریانها را کاهش می دهد ، فشار خون را پایین آورده و خون را رقیق می کند تا از لخته شدن خون کاسته شود .
تمامی این مراحل بالا مراحل شکل گیری یک حمله قلبی و سکته قلبی است که سیر با خواص دارویی خود باعث پیشگیری ازشکل گرفتن یک سکته یا حمله قلبی می شود.
سیر و سرطان:
بعضی از مردم برای جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان روده، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان مثانه و سرطان ریه وسرطان لب از سیر استفاده می کنند. تحقیقات نشان داده است که آلیسین موجود در سیر خاصیت ضد سرطانی دارد بعد از خوردن سیر یک واکنش شیمیایی روی می دهد که تومورها را از بین می برد یک مطالعه در کارولینای شمالی نشان داد کسانیکه سیر خام یا پخته مصرف می کردند خطر سرطان کولورکتال در آنها از 10 به 50 درصد کاهش یافت و خطر ابتلا به سرطان معده به نصف کسانیکه سیر نخورده بودند کاهش یافت. ژرمانیوم یک ماده ضد سرطان است که در سیر بیش از هر ماده دیگر وجود دارد. مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه یک حبه سیر می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. 75 درصد از مقالات منتشر شده در باره سرطان، خاصیت ضد سرطانی سیر را گزارش کرده اند.
سیر ضد قارچ است
این ماده غذایی دارای خاصیت ضد قارچی می باشد که بر روی مخمرها فوق العاده موثر است بر روی برفک دهان نیز موثر است.
سیر به دلیل سطح بالای آلیسین در درمان ریزش مو موثر است ماساژ حبه سیر ورقه شده بر روی پوست سر سبب جلوگیری از ریزش مو می شود.
سیر یک درمان طبیعی برای دور کردن لکه های نا خوشایند صورت است مالش میخک سیر ورقه شده بر روی جوش برای درمان موضعی موثر است.
از آنجاییکه سیر خاصیت ضد التهابی دارد در تسکین پسوریازیس موثر است کمی روغن سیر را روی منطقه آسیب دیده با پوست صاف و بدون راش بمالید.
یک مطالعه بر روی موش ها ثابت کردن خوردن یک رژیم غذایی غنی از سیر ممکن است سبب کاهش وزن شود و ذخایر چربی بدن را کاهش می دهد.
به علت خواص ضد قارچی سیر می توان سبب خلاص شدن از شر خارش پا ی ورزشکاران شد پای خود را در یک حمام آب گرم همراه با سیر خرد شده درآن خیس کنید.
در هند از روغن سیر، وازلین و موم برای دفع طبیعی حشرات استفاده می شود.
سیر در زخم های سرد موثر است گذاشتن کمی از سیر خرد شده بر روی زخم سرد به علت خواص ضد التهابی سبب کاهش درد و تورم می شود